Biologische champignons
Met passie gekweekt
Wij willen zo duurzaam en efficiënt mogelijk telen. Dat doen we door kritisch naar de manier van telen te kijken en die waar mogelijk te verbeteren. Heereco staat voor smaak, kwaliteit en innovatie.
Ons biologisch assortiment: witte champignons, kastanje champignons, portobello ‘s, oesterzwammen, shiitake en gedroogde biologische champignonschijven (ook in bulkverpakkingen verkrijgbaar).


Witte champignon
De witte champignon is de klassieker onder de paddenstoelen en geliefd bij nagenoeg iedereen. Dat is niet voor niets. De witte champignon is rijk aan mineralen en vitamines en combineert perfect met vrijwel elk gerecht in elke keuken.

Kastanjechampignon
De kastanjechampignon lijkt op de witte champignon, met uitzondering uiteraard van de kleur. Het vruchtvlees is wat steviger en de smaak is wat pittiger en neigt naar die van noten. Ook bevat de kastanjechampignon iets minder vocht. Daardoor slinkt hij wat minder wanneer je hem bakt.

Portobello
De grote broer van de kastanjechampignon. Want er is geen paddenstoel die zo veelzijdig is als de portobello. Heerlijk in diverse gerechten, maar ook niet te versmaden op de barbecue, in de wok, of als hoofdgerecht met een vulling.

Oesterzwam
Een oesterzwam bevat veel vitamine D en zit boordevol vezels. Dat maakt hem heel voedzaam. De structuur heeft iets weg van die van kippenvlees. Daardoor combineert de oesterzwam heel makkelijk met heel veel gerechten. De oesterzwam is er in drie kleurvarianten, die ieder hun eigen bite hebben: grijs, limoengeel en zalmroze.

Shiitake
Deze werd oorspronkelijk exclusief in Azië geteeld, maar dankzij technologische ontwikkelingen gedijt de shiitake ook hier goed. Een paddenstoel met sappig vruchtvlees en een kruidige, nootachtige smaak. Een heerlijke smaakmaker in de keuken, ideaal om mee te roerbakken, te stoven of te grillen.

Gedroogde champignons
Vol van smaak en lang houdbaar. Door de geïntegreerde techniek die wij zelf hebben ontwikkeld is, hebben we de beste gedroogde biologische champignons.
